۷ ماده غذایی مفید برای چشم
روزنامه خراسان: با بالا رفتن سن و ضعیف شدن قدرت بینایی لازم است مواد غذایی مفید به رژیم غذایی اضافه شود. در این مطلب به نقل از «Prevention»، به ۷ نوع ماده غذایی که خطر بروز بیماریهای چشمی را کاهش میدهد، اشاره شده است که امیدواریم مفید واقع شود.
پرتقال
میوههای سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، هلو، توت فرنگی، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای قرمزی از سرخرگهای موجود در چشم حمایت میکند و خطر بروز بیماری آب مروارید را کاهش میدهد.
بادام زمینی
منبع عالی ویتامین E است که از چشم در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت میکند. ویتامین E از پیشرفت آب مروارید و دژنراسیون ماکولار تباهی لکه زرد پیش گیری میکند. بادام، دانه آفتابگردان، فندق همه منبع عالی ویتامین E است.
لوبیا قرمز
منبع عالی روی است که برای سلامت چشم ضروری است و به بدن کمک میکند تا ویتامین A را از کبد بگیرد و به شبکیه چشم انتقال دهد تا ملانین که برای محافظت چشم مهم است، تولیدشود. مصرف روی از شب کوری و بروز آب مروارید پیشگیری میکند. گوشت گاو، غذاهای دریایی، گوشت طیور و دانه کدو حلوایی منبع عالی روی است.
ماهی سالمون
این ماهی حاوی ۲ نوع اسید چربی امگا ۳ است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای چشم دارد. کمبود امگا۳ سبب سندروم خشکی چشم میشود. منبع عالی دیگر آن ماهی تن، ساردین، گردو و دانه کتان است.
غلات سبوس دار
نتایج بررسیهای اخیر نشان میدهد، رژیم غذایی با شاخص پایین گلیسمی احتمال بروز دژنراسیون ماکولار (تباهی لکه زرد) را ۸۰ درصد کاهش میدهد. برای کاهش سریع شاخص گلیسمی غذا، غلات سبوس دار را جایگزین نشاستههای تصفیه شده کنید. برنج سبوس دار، جو دو سر، نان سبوس دار و پاستای سبوس دار مصرف کنید.
زردآلو
اگر به شب کوری مبتلا هستید، زردآلو مصرف کنید.
زردآلو، سرشار از بتاکاروتن، نوعی کاروتینوئیدز است. بتاکاروتن علاوه بر مقابله با شب کوری از بروز آب مروارید نیز پیشگیری میکند. هویج، طالبی و کدو منبع عالی بتاکاروتن است.
کلم بروکلی
کلم پیچ پخته شده، اسفناج، برگهای شلغم، کلم بروکلی و تخم مرغ، سرشار از ۲ نوع آنتی اکسیدان قوی به نامهای لوتین و زیزانتین است که از چشم در برابر آسیبهای شبکیه، آب مروارید و تباهی لکه زرد محافظت میکند.
مواد غذایی مفید را ترکیب کنید
نتایج بررسیهای اخیر نشان میدهد، مصرف ترکیبی از مواد مغذی مفید برای چشم به طور موثر پیشرفت بیماری تباهی لکه زرد را کند میکند.
بنابراین به جای تمرکز کردن روی یک ماده مغذی، از میوه و سبزیهای متنوع، چربیهای سالم، کربوهیدرات سرشار از فیبر استفاده کنید و مصرف گوشت قرمز، شکر و آردهای تصفیه شده را کم کنید.