دسرهای ژله ای بخوریم یا نخوریم

ژله، کرم کارامل، پودينگ و موس ها از جمله دسرهايي هستند که معمولا بعد از ناهار يا شام در مهماني ها سرو مي شوند و طرفداران بسياري به خصوص ميان کودکان دارند. يکي از سوال هاي والدين اين بچه ها اين است که اين خوراکي ها از چه موادي تشکيل شده اند و آيا مصرفشان براي سلامت فرزندشان خوب است يا نه...
حتي بسياري از والدين دوست دارند، بدانند دسرهاي شيري و خامه اي را مي توانند جايگزين شير مصرفي روزانه فرزندشان کنند؟ در گفت وگويي با مهندس شهرام ارشدي نژاد، کارشناس ارشد صنايع غذايي و مدرس دانشگاه سعي کرديم به اين سوال ها پاسخ دهيم.

? در بازار انواع دسرهاي آماده مانند ژله، کرم کارامل و پودينگ به فروش مي رسد. اين دسرها از چه موادي تشکيل شده اند؟
تمام اين دسرهايي که نام برديد در واقع فراورده هاي ژله اي هستند که به صورت پودر دسرهاي ژله اي (پودر ژله، کرم کارامل، پودينگ و پودر کاستارد و موس) ژله آماده مصرف (ژله نوشيدني و ژله قنادي) يا ژله فرم دار (پاستيل) عرضه مي شوند. ترکيب هاي اين دسرها معمولا شامل شکر، رنگ هاي مصنوعي اما مجاز خوراکي، اسانس هاي مجاز خوراکي و اسيدهاي خوراکي مثل اسيدسيتريک و اسيدتارتاريک و مواد ژله اي کننده است. ترکيبات پودر کارامل نيز شامل شکر، نشاسته ذرت، کاراجينان يا آگار آگار، وانيل و رنگ مجاز خوراکي است. برخي دسرهاي آماده کرمي مثل موس و پودينگ هم از ترکيب خامه، شکر، نشاسته، پودر شير خشک، رنگ و طعم دهنده ها و مواد تثبيت کننده به دست مي آيند.

? منظورتان از مواد ژله اي کننده چيست؟
مواد ژله اي کننده عمدتا يا از کربوهيدرات ها هستند مثل پکتين که از تفاله ميوه ها تهيه مي شود يا از انواع صمغ ها مثل کاراجينان و آگارآگار که حاصل گياهان و جلبک هاي دريايي اند يا پروتئين هايي مثل ژلاتين.