5 ماده غذایی مفید برای مبارزه با آرتروز

التهاب، پاسخ بدن به عفونت و آسيب است. در حقيقت التهاب يک مکانيسم دفاعي است که با انتقال مواد مغذي و سلول هاي ايمني به محل آسيب ديده، به بهبود و ترميم بافت ملتهب کمک مي کند. التهاب داراي عوارض ناخوشايندي نيز هست. التهاب مزمن مفاصل يا آرتروز موجب تورم و دردناک شدن مفصل ها مي شود.

در اينجا 5 ماده غذايي ضد التهاب را به شما معرفي مي کنيم:
غذاهاي غني از امگا- 3: يکي ازدلايل التهاب در بدن، مصرف بالاي اسيدهاي چرب امگا- 6 و دريافت پايين اسيدهاي چرب امگا- 3 است. اغلب رژيم هاي غذايي امروزي حاوي 10 برابر امگا- 6 نسبت به امگا- 3 هستند، که اين نسبت خطر التهاب را افزايش مي دهد. امگا- 6 در مغزها، دانه ها و روغن هاي گياهي يافت مي شود.
محققان توصيه مي کنند که بيماران مبتلا به آرتروز مقدار بيشتري امگا- 3 به رژيم غذايي خود اضافه کنند. منابع اسيدهاي چرب امگا- 3 عبارتند از: انواع ماهي مانند سالمون، ساردين و قزل آلا، تخم کتان و گردو. همچنين مي توان براي تامين اسيدهاي چرب امگا- 3 از مکمل هاي روغن ماهي نيز استفاده نمود.
روغن زيتون تصفيه نشده: زيتون و روغن زيتون حاوي ترکيبات ضد التهاب هستند و توصيه مي شود در رژيم غذايي روزانه خود از آنها استفاده کنيد.
غذاهاي غني از آنتي اکسيدان ها: ميوه ها و سبزي ها به ويژه آنهايي که رنگ تيره دارند، حاوي ترکيبات آنتي اکسيداني فراواني مي باشند. توت فرنگي، تمشک، زغال اخته، طالبي، زردآلو، گيلاس، آلو، هندوانه، خرمالو و کلم، اسفناج، بروکلي، هويج، گل کلم، کدو، کدو حلوايي، فلفل، سيب زميني و شلغم حاوي مقادير بالايي از آنتي اکسيدان ها هستند.
ادويه ها: زنجبيل، سير، دارچين و زردچوبه داراي خواص ضد التهابي مي باشند، بنابراين به ياد داشته باشيد که در طبخ غذاها از آنها استفاده کنيد. يک نوشيدني بسيار مفيد براي بهبود التهاب مخلوط آب سيب، آب هويج و زنجبيل مي باشد.
چاي سبز: چاي سبز حاوي ترکيبات خاصي است که براي رفع التهاب و بهبود مفاصل مفيد مي باشند. براساس مطالعات، نوشيدن 3 تا 4 فنجان چاي سبز در روز اثر قابل توجهي در رفع التهاب دارد.

منبع: سيمرغ