گراتن گل كلم و بروكلی با خواص بیشمار
بروكلي از آن دسته سبزيجات است كه خواص بيشماري دارد اما طعم ويژه آن باعث ميشود كه زياد طرفدار نداشته باشد و اگر احيانا استفاده شود به دليل رنگ زيبايش و به عنوان تزيين به كار برده ميشود. در اين گراتن تركيب گلكلم و بروكلي و همچنين استفاده از سس ماست و پنير، طعم آن را پوشانده و شما را به خوردن آن علاقهمند ميكند.
مواد لازم براي 4 نفر:
گل كلم: 250 گرم
كلم بروكلي: 150 گرم
ماست ساده: 150 ميليليتر
پنير موتزارلا: 100گرم، رنده شده
دانه خردل: 2 قاشق چايخوري
نصف سينه مرغ: آبپز (اختياري)
پودر نان خشك: 2 قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم
روش تهيه:
1- كلمها را از ساقه جدا كرده و 10دقيقه در آبجوش كه 2 قاشق چايخوري نمك دارد قرار دهيد تا كاملا نپزد اما ترد شود، سپس آنها را آبكش كنيد.
2- ماست، پنير، دانه خردل و پودر نان خشك را مخلوط كنيد. مرغ را هم ريشريش كرده و اضافه كنيد. نمك و فلفل سس را اندازه كنيد.
3- يك ظرف نسوز گود را چرب كرده و كلمها را كف آن بچينيد. سس را روي آن داده و گراتن را 15دقيقه در فر بگذاريد تا روي آن طلايي شود. گراتن را با سالاد و نان سبوسدار سرو كنيد.
نكات:
به دليل اينكه پودر نان يا آرد سوخاري آب زيادي جذب ميكند، ممكن است سس شما غليظ و خشك شود. در اين صورت مقداري آب به سس اضافه كنيد تا به غلظت ماست استفاده شده در سس برسد.
به جاي پنير موتزالا از پنير گودا يا چدار هم ميتوانيد استفاده كنيد.
ميتوانيد پودر نان خشك را حذف كرده و 2 قاشق غذاخوري پودر پنير پارمزان به سس اضافه كنيد.
ويژگي مهم اين غذا عدم استفاده از روغن در آن است.