نکاتی درباره شروع نوازندگی

هر انسانی که قدرت شنوایی داشته باشد بدون شک در طول زندگی خود بارها موسیقی شنیده است. سلیقه انسانها بسته به محل زندگی و سن و حوادث روزمره بسیار متفاوت است، ولی همگی در یک پرسش مشترک هستند: راز تاثیر گذاری موسیقی بر تفکر و احساسات انسان چیست؟
میلیون ها نفر در دنیا تصمیم می گیرند با یادگیری علم موسیقی به پاسخ این سوال دست یابند.  رایج ترین راه تحصیل موسیقی نواختن ساز است. اما چه سازی انتخاب کنیم که با توجه به وقت و هزینه نتیجه بهتری بگیریم؟
ساز را حتما با دقت زیاد انتخاب کنید: توانایی جسمانی برای نواختن، داشتن محل مناسب برای تمرین و نگه داری ساز از نظر آب و هوا(که تاثیر زیادی بر روی صدای سازهایی مثل تنبک و کوک سازهای دیگردارد) به حداقل رساندن صداهای اضافی در محل تمرین، اگر برای به صدا درآوردن

 سازتان محدودیت دارید سراغ سازهای پرصدا یا سازهایی که نمی توان صدای آن را کنترل کرد نروید. زیرا هم تمرین پرهیجان و درست نخواهید داشت و هم برای دیگران مزاحمت ایجاد می کنید.  با شنیدن یک یا دو آهنگ با سازی خاص سراغ یادگیری آن نروید. اولا بسیاری از قطعات موسیقی با تمام سازها قابل اجراست، ثانیا با انتخاب آن ساز بعد از اجرایی نصفه نیمه از قطعات موردنظر حس تان زود ارضا شده و پیشرفتی حاصل نمی شود. توانایی خرید ساز و هزینه های نگهداری و... موارد بعدی هستند که باید هنگام انتخاب سازدقت کنید.
هیچ وقت مدت زمان برای رسیدن به سطحی خاص برای خود مشخص نکنید! مثلا در مدت چند ماه می توانم 10 آهنگ بزنم؟! طبق روش کتاب ها و استاد مجرب خود به مرور و با توجه به زمانی که برای یادگیری موسیقی اختصاص دادید جلو بروید. بدون شک نتیجه ای بهتر از آنچه فکر می کنید خواهید گرفت!  در آخر مهم ترین نکته را یاد آور می شوم که همراه با نوازندگی ساز مورد علاقه تان گوش کردن موسیقی در همه سبک ها و دوره ها را فراموش نکنید!
روی هنرمندان و سبک های خاص تعصبی نداشته باشید و گوش کردن به موسیقی را مانند شنا کردن در دریا تصور کنید، نه نشستن روی ساحل!  اگر بعد از نوازندگی قصد آهنگسازی دارید به جز یادگیری علم آهنگسازی و سازبندی و... خلق و گسترش سوژه و ایده پردازی در آهنگ و نوآوری و... تنها با تسلط به سبک های مختلف موسیقی میسر می شود.  با گوش کردن زیاد به موسیقی می توان تمامی احساسات و اهداف آهنگساز که در زیر ظاهر موسیقی پنهان است را به دیگران منتقل کرد. زیرا منشا تمام موسیقی ها یکی است. این هنر انسان ها در ساخت آثار متنوع و بعد هنر انتقال حس به دیگران است که موسیقی را از اصوات معمولی جدا می کند