گراتن گل‌ كلم و بروكلی با خواص بیشمار

بروكلی از آن دسته سبزیجات است كه خواص بیشماری دارد اما طعم ویژه آن باعث می‌شود كه زیاد طرفدار نداشته باشد و اگر احیانا استفاده شود به دلیل رنگ زیبایش و به عنوان تزیین به كار برده می‌شود. در این گراتن تركیب گل‌كلم و بروكلی و همچنین استفاده از سس ماست و پنیر، طعم آن را پوشانده و شما را به خوردن آن علاقه‌مند می‌كند.

مواد لازم برای 4 نفر:
گل كلم: 250 گرم
كلم بروكلی: 150 گرم
ماست ساده: 150 میلی‌لیتر
پنیر موتزارلا: 100گرم، رنده شده
دانه خردل: 2 قاشق چای‌خوری
نصف سینه مرغ: آبپز (اختیاری)
پودر نان خشك: 2 قاشق غذاخوری
نمك و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1- كلم‌ها را از ساقه جدا كرده و 10دقیقه در آب‌جوش كه 2 قاشق چای‌خوری نمك دارد قرار دهید تا كاملا نپزد اما ترد شود، سپس آنها را آبكش كنید.

2- ماست، پنیر، دانه خردل و پودر نان خشك را مخلوط كنید. مرغ را هم ریش‌ریش كرده و اضافه كنید. نمك و فلفل سس را اندازه كنید.

3- یك ظرف نسوز گود را چرب كرده و كلم‌ها را كف آن بچینید. سس را روی آن داده و گراتن را 15دقیقه در فر بگذارید تا روی آن طلایی شود. گراتن را با سالاد و نان سبوس‌دار سرو كنید.

نكات:
به دلیل اینكه پودر نان یا آرد سوخاری آب زیادی جذب می‌كند، ممكن است سس شما غلیظ و خشك شود. در این صورت مقداری آب به سس اضافه كنید تا به غلظت ماست استفاده شده در سس برسد.
به جای پنیر موتزالا از پنیر گودا یا چدار هم می‌توانید استفاده كنید.
می‌توانید پودر نان خشك را حذف كرده و 2 قاشق غذاخوری پودر پنیر پارمزان به سس اضافه كنید.
ویژگی مهم این غذا عدم استفاده از روغن در آن است.